Медичні антикорупціонери і Уляна Супрун пообіцяли розібратись із тендерними махінаціями » 🔫Кримінальний огляд 👮
» » Медичні антикорупціонери і Уляна Супрун пообіцяли розібратись із тендерними махінаціями

Медичні антикорупціонери і Уляна Супрун пообіцяли розібратись із тендерними махінаціями

В Українському кризовому медіа-центрі відбулась спільна прес-конференція керівництва Міністерства охорони здоров`я та громадських організацій, на якій ЗМІ презентували звіт про здобутки і досягнення МОЗ у боротьбі з тендерною мафією в 2015-2017 роках у сфері державних закупівель ліків та медичних виробів. На жаль, попри обнадійливі цифри та діаграми про зменшення корупційної складової, журналісти не почули відповідей на деякі гострі запитання. Зокрема, про численні порушення, які почастішали у 2018 році. Наприклад, при проведенні тендеру «Державна закупівля ендопротезів та наборів інструментів для імплантації», що проводив МОЗ під керівництвом Crown Agents у 2018 році. Як то: в двічі-тричі завищена ціна на ендопротези, тоді як ринкові ціни не змінились, перемога фірми без ліцензії, повернення у систему нових-старих гравців тендерної мафії, та інші порушення.

Відповідаючи на запитання до Уляни Супрун, чому і досі, особливо у 2018 році, допускаються численні кричущі факти зловживань службовим становищем при організації тендерів МОЗ, керівник медичного напрямку Центру протидії корупції Олена Щербан сказала, що за порушеннями, в першу чергу, мають слідкувати поліція та інші правоохоронні органи. Тоді як у МОЗ, за її словами, немає важелів боротися із внутрішніми корупціонерами. Що ж, така відповідь аж ніяк не допоможе подолати негативні явища і приборкати тендерну мафію. Але учасники прес-конференції, серед яких була і заступниця міністра Ольга Стефанишина, кураторка тендерного напрямку, все ж пообіцяли розібратись із наданими фактами та зробити все можливе, щоб усунути грубі недоліки і порушення у наведених випадках.

Учасникам прес-конференції передали журналістські запити, які залишились без відповідей, та роздруківку журналістського розслідування Антикорупційної ініціативи, де розкрита корупційна схема в МОЗ, про яку йшла мова.

Див: Порушення тендерних процедур у МОЗ – як це відбувається і хто за цим стоїть:  https://ogladachukraine.blogspot.com/2019/01/crown-agents.html?fbclid=IwAR2hm1VfGvbh71ZOoEBuiXis6ABYDXjkpkGS-k3-ig_HHGoDLEXoUqKXi68

скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

Yuzik Администраторы

Автор: Yuzik

Коментарів немає, додати свої!

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.