Українські чиновники приховали 5 мільярдів незаконних доходів? » 🔫Кримінальний огляд 👮
» » Українські чиновники приховали 5 мільярдів незаконних доходів?

Українські чиновники приховали 5 мільярдів незаконних доходів?

1 449 0
  • Подобається
  • 0

НАЗК заявило про приховування чиновниками в деклараціях свого майна на 362 мільйони гривень, передає Інформаційне агентство ASPI.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції (НАЗК) відзначили, що в поточному році агентство виявило у чиновників майно, не внесене в декларації, на суму в 362 мільйони гривень. Так, у міністра ветеранів Сергія Бессараба була виявлена незадекларована квартира вартістю понад 2 мільйони гривень.

Про це повідомив голова НАЗК Олександр Новіков в ефірі одного з українських телеканалів, пише "Кореспондент". "Ми виявили факт недекларування ним квартири, в якій він фактично проживає. У зв'язку з тим, що вартість цієї квартири 2,6 мільйона гривень — це недекларування майна у великому розмірі", - підкреслив Новіков.

Також, як повідомило видання, Олександр Новіков розповів про конфлікт інтересів у керівництва Державного бюро розслідувань, яке було встановлено НАЗК. Як виявилося, в. о. ДБР Соколов сам собі виписував премії.

"Ми направили запит щодо Олександра Соколова, який виконуючи обов'язки директора ДБР виписував сам собі премії, тобто діяв в умовах конфлікту інтересів", - додав Новіков.

Зазначимо, що про подібну проблему з "забудькуватістю" українських чиновників в НАЗК скаржилися ще минулого року. Так, у жовтні 2019 року, агентство направило до суду адміністративні протоколи щодо 3-х посадових осіб за несвоєчасне подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Також у серпні 2020 року представники Національного агентства з попередження корупції викликали 12 чиновників. Держслужбовці повинні були надати пояснення щодо своїх "проблемних" декларацій.

Але 362 виявлених не задекларованих мільйони – це, безумовно, лише крапля в морі незаконних прихованих надприбутків українських посадовців.

Експерти з Антикорупційних питань вважають, що реальна сума прихованого чиновниками майна - як мінімум, в десять разів вища, бо зазвичай, вдається виявити лише 10% від реальних доходів корумпованих можновладців. Отже цифра незасвічених цінностей дорівнює принаймні 3 000 000 000 грн. (трьом мільярдам гривень!). А якщо у цей ланцюжок додати ще й такі дивні задекларовані джерела доходів, як-то «вілла тещі», «чемоданчик з доларами в подарунок від бабусі», чи «бентлі дідуся», то масштаби розкрадання бюджету дійсно вражають. Бо з такими тоді мінімальна сума, яка фактично вкрадена чиновниками у суспільства – дорівнюватиме вже 5 мільярдам гривень!

Така ситуація – не ноу-хау сьогодення, вона тягнеться ще з часів Кучми. Але влада Володимира Зеленського, яка ще не пустила міцні корупційні коріння, має реальні шанси навести в цьому лад. Треба лише політична воля Президента.

скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

Yuzik Администраторы

Автор: Yuzik

Коментарів немає, додати свої!

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.