Шахраї з «Дельта банк» заволоділи понад 1 млрд 144 млн грн » 🔫Кримінальний огляд 👮
» » Шахраї з «Дельта банк» заволоділи понад 1 млрд 144 млн грн

Шахраї з «Дельта банк» заволоділи понад 1 млрд 144 млн грн

1 025 0
  • Подобається
  • 0
Генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що ексвласнику збанкрутілого "Дельта банку" Миколі Лагуну повідомили про підозру в розтраті понад 1 млрд грн.
Йому також вручили клопотання про обрання запобіжного заходу. Про це вона написала у Facebook. Венедіктова не назвала прізвища ексвласника банку, якому повідомили про підозру, але за даними джерела ЕП у правоохоронних органах, йдеться про Лагуна.
 "Сьогодні наші прокурори спільно зі слідчими Нацполіції повідомили про підозру одному з власників ПАТ "Дельта банк". Він же свого часу обіймав посаду голови спостережної ради цієї фінустанови.
Підозрюваному інкримінується розтрата майна та коштів зі збитками в понад 1 млрд гривень", - повідомила генпрокурор.
За її словами, ОГ координує розслідування у провадженнях стосовно топ-10 боржників Нацбанку та Фонду гарантування вкладів. "Сукупна заборгованість цих банків перед власними вкладниками, не покрита виплатами Фонду, складає більше 120 мільярдів гривень. І частина цих коштів, за даними правоохоронців, банально розтрачена та розкрадена власниками та менеджментом цих установ", - додала Венедіктова.
 Окрім Лагуна, повідомлення про підозру одержали двоє заступників голови ради директорів банку, а також директор однієї з пов'язаних фінансових компаній.
Викрили схему привласнення коштів банку слідчі Головного слідчого управління Нацполіції за оперативного супроводження СБУ та процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора. У ході слідства поліцейські отримали докази причетності підозрюваних до фактів злочинної діяльності, в наслідок яких було завдано збитків фінансовій установі на загальну суму у понад 1 мільярд 144 мільйони гривень.
 Так, у період 2012-2014 років керівники ПАТ «Дельта Банк» видавали невигідні кредити. В подальшому кошти банку, які повинні були виплатитися банку, були привласненні фігурантами. Окрім того, у період 2014-2015 років службові особи ПАТ «Дельта Банк» розтратили кошти фінансової установи, реалізовуючи за заниженою вартістю майнові права на укладені раніше кредитні договори, які були забезпечені ліквідним майном.
 У 2015 році Національний банк України визнав ПАТ «Дельта банк» неплатоспроможним. Наразі фонд гарантування вкладів фізичних осіб сплатив вкладникам банку близько 15 мільярдів гривень.
Сьогодні, 11 жовтня, на території міста Києва та Київської області за місцем проживання фігурантів правоохоронці провели 13 санкціонованих обшуків. У результаті було вилучено документи та електронні носії інформації, які мають доказове значення в провадженні.
П’ятьом фігурантам, чотири з яких обіймали вищі керівні посади в банку, повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Їм загрожує до 12-ти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна. https://youtu.be/hylKq7DkcoA Досудове розслідування триває. скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

Yuzik Администраторы

Автор: Yuzik

Коментарів немає, додати свої!

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.