Спосіб усунення політичних опонентів-позбавлення громадянства » 🔫Кримінальний огляд 👮
» » Спосіб усунення політичних опонентів-позбавлення громадянства

Спосіб усунення політичних опонентів-позбавлення громадянства

1 824 0
  • Подобається
  • 0
11.08.2020 Державне бюро розслідувань почало кримінальне провадження №62020000000000646 за фактом незаконного позбавлення громадянства України екс-народного депутата Андрія Артеменка п'ятим Президентом України Петром Порошенко, колишнім Генпрокурором Юрієм Луценком, а також посадовими особами Державної міграційної служби.
Позбавлення громадянства активно використовувалося колишньою владою як один із способів усунення своїх політичних опонентів. Такі дії були вчинені як у відношенні Андрія Артеменка, так і по відношенню до Михайла Саакашвілі, Олександра Боровика та інших.

Особливий цинізм ситуації додає порушення ст. 25 Конституції України її ж гарантом по явно політичних мотивів, яка прямо забороняє позбавляти громадянина України її громадянства. Також, Українські паспорти Артеменка були анулювання в момент його поїздки в США, що не дозволило йому повернутися назад в Україну.

Нагадаю, в квітні 2017 року генеральний прокурор Юрій Луценко, представники Державної міграційної служби, Комісії з питань громадянства при Президентові України та особисто чинний на той момент Президент Петро Порошенко за кілька днів здійснили незаконне позбавлення громадянства України Андрія Артеменка.

Політичним підґрунтям цього стало винесення Андрієм Артеменко на громадське обговорення пропозицій щодо мирного врегулювання ситуації в Донбасі і Криму.

З цією метою влада використовувала сфальсифіковані документи і сховала наявних в Комісії з питань громадянства і ГМС докази відмови Артеменко від канадського громадянства ще в 2014 році, задовго до обрання народним депутатом.

Крім того, сама процедура позбавлення громадянства була проведена з явними порушеннями. Комісія з питань громадянства при Президентові України, яка винесла на розгляд Петра Порошенка пропозицію задовольнити подання Держміграційної служби України про припинення громадянства, це питання по суті взагалі не розглядала. Також не була проведена перевірка уявлення ГМС, яке готувалося похапцем, менш, ніж за 1 день.





скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

Yuzik Администраторы

Автор: Yuzik

Коментарів немає, додати свої!

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.