Битва за шкільну їжу: Постраждалий від тендерної мафії екс-директор КУ «Дитяче харчування» запропонував методи боротьби зі схемщиками » 🔫Кримінальний огляд 👮
» » Битва за шкільну їжу: Постраждалий від тендерної мафії екс-директор КУ «Дитяче харчування» запропонував методи боротьби зі схемщиками

Битва за шкільну їжу: Постраждалий від тендерної мафії екс-директор КУ «Дитяче харчування» запропонував методи боротьби зі схемщиками

Наразі представники тендерної мафії і лобісти їхніх інтересів можуть легко маніпулювати закупівлями ProZorro, не даючи державним і комунальним установам вести збалансовану політику, і змушуючи їх або завалювати роботу, або приставати на потрібні пропозиції та незаконні схеми.


Валерій Смірнов та його адвокат Лариса Криворучко

Про це розказав на брифінгу журналістам  Валерій Смірнов, колишній глава КУ «Дитяче харчування» - підприємства, яке займалось годуванням шкіл Києво-Святошинського району, - передає Кримінальний огляд.

На його глибоке переконання, зараз погоду в тендерних закупівлях роблять недобросовісні постачальники, які не бажають вести чесну гру, і які задля отримання вигідних тендерів і надприбутків, готові піти на все.

Зокрема Валерій Смірнов розповів, як очолювана ним установа регулярно стикалася з такими ділками, які всіма правдами і неправдами, проштовхували  власні пропозиції, завалювали більш вигідні заявки конкурентів, і постійно ставили під загрозу роботу всього підприємства.

Він розказав, що ділки, зазвичай, діяли за двома схемами. Перша – це вміло підтасована скарга до Антимонопольного комітету на тендер-переможець, і автоматичне блокування цього тендеру, а значить, і роботи підприємства (у разі, якщо перемогли не вони). Друга – навмисне заниження цінових позицій, щоб відкинути конкурентів, а потім – невиконання зобов’язань. І далі – пропозиція переграти тендер на їхню користь та підняти ціну за відкат.

«Я намагався якось з цим боротися, щоб зберігати незалежність, не йти на умови схемщиків, але нажив чимало ворогів. В результаті, мене підставили – сфабрикували справу, начебто я сам брав відкати. Далі через псевдоактивістів розповсюджували брехню у ЗМІ та серед батьків. Щоправда, управління УЗЕ, яке мене пресувало і сфальшувало проти мене справу, невдовзі ліквідували, «як розсадник корупції і тиску на бізнес» – слова нашого Прем’єра Гончарука. Але репутація моя постраждала, і це коштувало мені посади, не кажучи вже про здоров’я. (В. Смірнов після спроби арешту пережив важкий серцевий напад і лише складна операція в клініці Амосова врятувала йому життя. Адвокат Смірнова Лариса Криворучко готується розбити всі звинувачення в суді. Позиція Смірнова відображена у публікації сайту «Персона»: Тендерна мафія наступає: хто замовив дискредитацію керівництва КУ «Дитяче харчування» в Києво-Святошинському районі? http://person.biz.ua/news/tenderna-mafiya-nastupaye-xto-zamoviv-diskreditaciyu-kerivnictva-ku-dityache-xarchuvannya-v-kiyevo-svyatoshinskomu-rajoni/?fbclid=IwAR2tPoP88rdngk-vGiCISp5ydgPy2P-rmbD5sL5csc7qQRx_C9eNBWysdrE)  – ред.) Та я не жаліюся, а хочу зробити так, щоб інші не страждали, і щоб на тендерних шахраїв була управа. Тому й пропоную прийняти ряд законодавчих заходів по унеможливленню тендерних зловживань», - повідомив В. Смірнов.

Так, він пропонує за невиконання зобов’язань по тендерам ввести суттєві штрафи – половину суми заваленого тендеру. А за повторні спроби -  позбавлення  ліцензії і заборону вести будь-яку діяльність з держустановами.

«Бо інакше починається вакханалія і безлад. Також потрібен системний перегляд методів роботи АМКУ, бо замість того, щоб дійсно слідкувати за порядком, попереджувати зловживання, АМКУ навпаки, часто слугує «сліпим» знаряддям по забезпеченню схем і заваленню тендерів конкурентів. Це величезний ринок і всі хочуть до корита. А в результаті, часто страждають діти, яким недопостачають продукти. Ми повинні захистити дитячі установи від недобросовісних ділків. Мої пропозиції в документальному оформлені  будуть надіслані до ВР, і я сподіваюсь на позитивну реакцію депутатів», - підсумував В. Смірнов.  

Довідка

Обсяг тендерних закупівель продуктів для пільгового дитячого харчування (дитсадки, школи, інтернати, лікарні) по всій Україні складає близько 4-х мільярдів гривень на рік, тобто 450 млн гривень на місяць лише по школах (1,5 млн дітей, 15 гривень в день на дитину, 5 днів на тиждень).

скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

Yuzik Администраторы

Автор: Yuzik

Коментарів немає, додати свої!

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.