Апеляційний суд Херсонщини вирішуватиме долю українського фермерства » 🔫Кримінальний огляд 👮
» » Апеляційний суд Херсонщини вирішуватиме долю українського фермерства

Апеляційний суд Херсонщини вирішуватиме долю українського фермерства

Поки в херсонських і одеських судах вирішується, чи дозволять рейдерам безкарно забирати чужу землю (справа Мартиновця), злочинці псують технікою посіви, трощать машини і нападають на законного орендаря під прикриттям місцевих правоохоронців.



Колись ця справа неодмінно потрапить до підручників юридичних факультетів, як та, з якої розпочалось поступове викорінення земельного рейдерства з України. Але поки що останні події навколо «справи фермера Мартиновця» показують жахливу прірву, у якій опинилося як правосуддя, так і правоохоронні органи України.

Прямо сьогодні, навіть в цю годину, за аналогічною схемою по всій Україні — від Чернігівщини і Слобожанщини, до Поділля і Таврії, від Галичини до Подніпров’я, тривають сотні рейдерських захоплень земельних паїв.

Від того, як закінчиться справа Мартиновця, буде залежати подальша  установка. «Мочити фермерів і забирати землю» — чи «Краще з фермерами не зв’язуватись, бо неминуча відповідальність». За ходом подій уважно слідкують кілька всеукраїнських ЗМІ та громадських об`єднань. Результати обов’язково будуть оприлюднені і доведені до відома керівництва правоохоронних, юридичних та судових відомств України.

Судді на службі у рейдерів чи закону?

Зараз справа знаходиться на розгляді в Апеляційному суді Херсонської області (справа № 821/1836/17 колегія у складі Ігнатенко П.Я., Полікарпова О.М., Воронцова Л.П.). Від того, як поведуть себе судді в ситуації, коли рейдери кинули на свою перемогу всі наявні сили і ресурси та яких покриває і поліція, і обласна влада в особі заступника облради Віталія Булюка, син якого Віктор Булюк прийнятий у лави співзасновників агропідприємства разом із згаданими рейдерами, буде залежати доля фермерства в Україні. Бо якщо при таких явних і кричущих порушеннях фермер та його адвокати не зможуть нічого вдіяти, якщо правоохоронні органи не в змозі захистити законних орендарів від бандитів, то фермерам залишається лише одне – брати зброю до рук і самотужки відстоювати своє право хазяйнувати.

Окрім Херсону, інший вектор цієї справи також розглядається в Апеляційному адміністративному суді Одеської області, де колегія суддів, у складі Коваль Марат Петрович, Кравець Олександр Олександрович, Домусчі Степан Дмитрович (на головному фото), розглядає цю справу, яка пішла на друге коло. Кожен з цих суддів вже неодноразово засвітився в неоднозначних справах, про що можна дізнатись по відповідним запитам у Google. Але ми не будемо заздалегідь вішати якісь ярлики, чи звинувачувати в упередженості. Тим більше, тиск на суддів є неприпустимим, тому що в кожного завжди є шанс і можливість стати на шлях закону і сумління.



Отже, буде цікаво і дуже показово подивитись – яку ж позицію оберуть згадані судді. Чи це буде позиція закону і права, чи свідоме потурання інтересам рейдерів. Побачимо невдовзі.

Бо є неспростовні докази рейдерства керівників ТОВ «Украгросолід Інтернешнл» по відношенню до СПрАТ «Водолій», нехтування якими може перетворити суд на балаган.

- Є доведений факт державною експертизою підробки нотаріусом довіреності на розірвання договорів оренди земельних паїв.

- Є доведений факт незаконного втручання держреєстраторів в систему реєстрації прав оренди землі та переоформлення прав оренди на ТОВ «Украгросолід Інтернешнл», яким керують брати Назарчуки та В. Сидоренко.

- Є наказ Мін’юсту відновити права оренди на означену землю за СпрАт «Водолій».

Але певні судді, не зважаючи на кричущі факти і докази, продовжують виносити рішення на користь рейдерів, чим розв’язують останнім руки і спонукають їх до нападів, погроз, спроб незаконної обробки землі, що їм не належить. Днями з`явилась дивна ухвала Херсонського господарського суду за підписом одіозного судді  Гридасова Ю.В., який встиг засвітитись у скандальних корупційних справах, та не зміг пройти комісію на підвищення.  Читати про суддю: http://fakti.ks.ua/aktualno/3216-karmannyy-sudya-nardepa-vinnika-poluchit-po-zaslugam.html

Ця ухвала, за позовом рейдерів, забороняє СПрАТ «Водолій» вести господарську діяльність на орендованій ним землі, що є грубим порушенням законів і принципів чесного судочинства.

Самі ж судді, які виносять рішення на користь рейдерів, постійно звертаються з скаргами до ВККСУ та ВРП — мовляв, на них йде тиск з боку ЗМІ. Це ж якими безкарними циніками треба бути, щоб не боятися привертати увагу дисциплінарних органів до справи, де суддівська упередженість та незаконність винесених рішень проглядаються навіть з космосу!

Подробиці справи: https://antikor.com.ua/articles/226342-hersonsjka_zemeljna_mafija_gotuje_novij_zamah_na_hittja_fermera_mikoli_martinovtsja

Цікаво подивитись, якою ж буде реакція ВККСУ та ВРП на діяння цих суддів, які доведений факт підробки документів  на користь  рейдерів (по якому відкрито окрему кримінальну справу – нотаріус-махінатор В. Тарасенко), не вважають доказом по справі!

Методи злочинців – брехня, залякування, підкуп

Варто зазначити, що сучасні рейдери постійно удосконалюють свої методи. Вони дезінформують місцевих журналістів, або ж залучають певні ЗМІ для виправдання своїх дій. Зокрема, місцевий херсонський телеканал, який знаходиться у сфері впливу Булюка, намагається подавати справу як таку, де селянам не дають перейти до нового орендаря.

Брати Назарчуки

Для цього рейдери посулами і підкупом переманили на свою сторону 20-30 селян з села Преображенка, які, не знаючи у яку халепу вступили, приїздять на судові засідання та намагаються зірвати слухання. Шкода, що ті селяни, які повірили в обіцянки рейдерів платити більше ніж теперішній законний орендар Микола Мартиновець, не знають про гірку долю пайщиків з сусіднього села Іванівки, де сотні людей кілька років тому опинились в пастці цих рейдерів, і досі не можуть оговтатись від таких «орендарів». Вони також спершу повірили Сидоренку і Назарчукам, там також був факт підробки документів, по якому відкрито кримінальну справу. Але чужі граблі не навчають. До честі селян треба відзначити, що більша частина преображенців, землю яких обробляє Мартиновець, відмовились від посул рейдерів та виказали повну довіру СПрАТ «Водолій», з яким укладені довгострокові договори оренди. Деякі селяни вже постраждали фізично за свою відмову рейдерам.



В залі суду. Деяких обманутих рейдерами селян, з села Преображенка, рейдери привозять на судові засідання щоб тиснути на суддів.

Справа триває, бандити атакують

Отже, поки тривають судові розгляди, на полях тривають справжні баталії. Техніка рейдерів намагається псувати землю, яку вже було засіяно СПрАТ «Водолій», а на родину фермера і на нього самого йде постійний тиск.

Див.: На Херсонщині земельні рейдери засівали чужі ділянки вночі під прикриттям місцевої поліції http://n-v.com.ua/na-hersonshhyni-rejdery-zasivaly-chuzhi-dilyanky-vnochi/

Так, буквально 19 квітня, машину його сина Сергія біля с. Преображенка свідомо протаранив джип рейдерів, з якого вони заздалегідь зняли номери (на фото). А в ніч на 20 квітня на полі сільський голова В. Артюшенко і його найманці безпосередньо напали на самого Миколу Мартиновця та нанесли йому фізичні ушкодження.

Про всі ці неподобства і беззаконня було неодноразово попереджено і керівництво ГПУ, і керівництво Національної поліції, і голову НАБУ.  Кілька народних депутатів, зокрема Добродомов, Купрій та інші, робили запити до правоохоронних органів, з вимогою припинити беззаконня та притягнути винних до відповідальності. Але віз і нині там.

Наступний хід фермера Мартиновця – це прийти із підтримкою журналістів на особистий прийом до Луценка та Князєва, і запитати в них на камеру: «Чи будете ви підтримувати обвинувачення проти мене, якщо мені доведеться при самозахисті, застрелити когось із рейдерів». І послухати, що вони порадять.

Діюче законодавство абсолютно безпорадне перед методами рейдерів. Не розв’яже цю проблему і новий Антирейдерський закон, який не може забезпечити належного реагування правоохоронних органів. А без цього – всі закони лише папірці. До того ж, як бачимо, судді не бояться ставати на сторону рейдерів, бо система їх покриває.

Див. про антирейдерський закон: http://n-v.com.ua/sprava-martynovtsya-pokazala-shho-antyrejderski-zakony-fiktsiya/

В будь-якому разі, у фермера, за його словами, ще поки залишається віра  у справедливість, у здоровий глузд та перемогу здорових сил. Бо в іншому випадку, країна  ризикує скотитись у кривавий анархічний безлад.

За матеріалами ГО «Чесне правосуддя»




скачать dle 11.1смотреть фильмы бесплатно

Yuzik Администраторы

Автор: Yuzik

Коментарів немає, додати свої!

Інформаційне повідомлення

Відвідувачі, які знаходяться в групі Гости, не можуть залишати коментарі до даної публікації.